Bu düzenlemeler az görmede gelişimin olacağına inanan, az görmenin habilitasyonunda çalışmalar yapmış uzman göz doktorlarının öncülüğünde olmalıdır. Bebeklerin ve çocukların kullanacakları optik araçlar ve görsel becerilere yönelik çalışmalar uzman doktorlar tarafından belirlenmelidir. Doktorların verdiği bilgiler doğrultusunda bebek veya çocuk için bu alanda özel yetiştirilmiş eğitimciler tarafından bireysel eğitim programları hazırlanarak, eğitim programındaki amaçlar doğrultusunda bebeğe veya çocuğa uygun materyallerle çalışmalar sürdürülmelidir.
Az gören bebek eğitiminde( habilitasyonu ) ;mutlaka aile veya birincil bakıcı bu işe dahil edilmelidir.
Belirtilmeli, çalışmalar öğretilmeli ve çalışma takip çizelgeleri hazırlanıp veliye verilmelidir. Az gören bebek eğitimlerinde ( habilitasyon ); evde de ne kadar sürdürüldüğü eğitimci tarafından kontrol edilmelidir. Görme , doğduktan sonra kazanılan bir fonksiyondur. Yeni doğan bir bebekte görme sistemi anatomik ve fizyolojik olarak gelişimini tamamlamamıştır. Bu gelişim için görme merkezine görsel uyaranlar verilmelidir.
Görsel uyarılar bebeğin veya çocuğun ihtiyacına uygun;
Büyüklük ve şiddetine dikkat edilerek yine bebeğin ve çocuğun ihtiyacına uygun mesafeden uyaranlar verilerek yapılmalıdır.
Çalışmalar ile pek çok bebeğe ve çocuğa görme yetisi kazandırılmış ,görme öğretilmiştir. Bunun yanı sıra görme sisteminin gelişimi sürdürülerek ; kişileri, nesneleri, becerileri ;görme , takip etme ,ayırt etme ,nesnelere uzanma davranışları , becerileri gelişmiştir ve kazandırılmıştır.
Ateş Böcekleri 0-3 Yaş